Chaczapuri z gruzińskiego: chacza oznacza ser a puri to chlebek
2024-03-14W klejonym odcinku z cyklu "Gruzja od kuchni" nasz wspaniały szef kuchni w Restauracji Gruzja – Kakha Kebadze zdradzi sekrety przygotowania tradycyjnych, gruzińskich chaczapuri.
Do przygotowania chaczapuri potrzebne są:
- mąka 250 g
- mleko 100 ml
- jajka 1 szt.
- sól 2 g
- drożdże 1 mała łyżeczka
- cukier 2 g
- gruzińskie sery bryndza i sulguini.
Nie zwlekaj! Odkryj już teraz sekrety przygotowywania absolutnie doskonałych chaczapuri! Nasz szef kuchni poprowadzi Cię przez każdy krok procesu tworzenia tych wyjątkowych gruzińskich przysmaków. Połącz swoją pasję kulinarną z prawdziwą przyjemnością degustacji, a wszystko to w towarzystwie wyjątkowego czerwonego wina Gamziri Pirosmani.