Chaczapuri z gruzińskiego: chacza oznacza ser a puri to chlebek

2024-03-14

W klejonym odcinku z cyklu "Gruzja od kuchni" nasz wspaniały szef kuchni w Restauracji Gruzja – Kakha Kebadze zdradzi sekrety przygotowania tradycyjnych, gruzińskich chaczapuri.

Do przygotowania chaczapuri potrzebne są:

  • mąka 250 g
  • mleko 100 ml
  • jajka 1 szt.
  • sól 2 g
  • drożdże 1 mała łyżeczka
  • cukier 2 g
  • gruzińskie sery bryndza i sulguini.

Nie zwlekaj! Odkryj już teraz sekrety przygotowywania absolutnie doskonałych chaczapuri! Nasz szef kuchni poprowadzi Cię przez każdy krok procesu tworzenia tych wyjątkowych gruzińskich przysmaków. Połącz swoją pasję kulinarną z prawdziwą przyjemnością degustacji, a wszystko to w towarzystwie wyjątkowego czerwonego wina Gamziri Pirosmani.

ZOBACZ FILM